HİZMETLERİMİZ

  • İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI

    Genç Hekim OSGB, iş güvenliği uzmanlığı hizmetini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının (ÇSGB) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu başta olmak üzere, iş güvenliği uzmanlarının görev, yetki, sorumluluk ve eğitimleri hakkındaki yönetmelik hükümleri çerçevesinde, işinde deneyimli ve yetkili personel tarafından yürütecektir.

  • İŞ YERİ HEKİMLİĞİ

    GENÇ HEKİM OSGB, iş yeri hekimliği hizmetini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının (ÇSGB) 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu başta olmak üzere, İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, işinde deneyimli ve yetkili personel tarafından yürütecektir.

  • İLK YARDIM EĞİTİMİ

    İlkyardım eğitimin önemi, her geçen gün daha da fark edilmekte, bu alanda kamu ve özel sektör olarak çeşitli düzenlemeler yapılmaktadır. İnsanlığa sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunmak, kaza ve yaralanmalardan sağ kalımı arttırmak ve kalıcı sakatlanmaları en aza indirgemek için ilkyardım eğitimini yaygınlaşmak gerekmektedir. Sağlık Bakanlığının bu önemli konuya eğilip, eğitimde ve ilkyardımcı sayısında belli bir standart getirilmesi geç de olsa bir gelişmedir. Ülkemizde 1999 yılı içerisinde 78.000 iş kazası meydana gelmiş, 1.333 işçi yaşamını yitirmiş, 3.407 işçi sürekli iş göremez şekilde sakat kalmış ve 1.9 milyon iş günü kaybı olmuştur. Trafik canavarına her yıl binlerce kurban verilen bir ülkede yaşıyoruz. Bunun yanında iş ve ev kazaları, şiddet olayları, deprem ve diğer afetler nedeniyle oluşan kayıplar da küçümsenmeyecek sayıdadır. Ancak bunlardan daha acı olanı ise yanlış ilkyardım uygulamaları nedeniyle insanlara yarar yerine zarar verilmesidir. Ölümlerin ve kalıcı sakatlanmaların büyük çoğunluğu panik ve kargaşanın hakim olduğu ilk dakikalarda yanlış müdahale ve karga tulumba taşıma sırasında gerçekleşmektedir. Can kayıpların yansıra kalıcı sakatlıklar, iş gücü kayıpları ekonomimize büyük zararlar vermektedir. Olay yerinde ilk beş dakika içinde doğru ilkyardım uygulaması ile ölümleri en aza indirmek mümkündür. Hasta / Yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım gereklidir. İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de İlkyardım Eğitimi zorunludur.

  • YANGIN EĞİTİMİ

    Yangın güvenliğinin en önemli basamağı yangının çıkmasına mani olmak için gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Yangın tehlikesinin daha iyi anlaşılması ile tehlike algısı ve risk değerlendirme yetisinde gelişme sağlanarak korunma tedbirlerine verilen önem artırılmalıdır. Yangına sebebiyet verebilecek unsurların daha iyi anlaşılması ile bunların kontrolü cihetine gidilerek yangınların çıkması minimize edilebilir ama asla sıfırlanamaz. Yangın çıktığında ise önemli olan onun gecikmeden fark edilmesidir. Sonra erken ve etkin müdahaleye hazır olunması gerekmektedir. Tüm önlem ve engellemelere rağmen yangın çıkıp ta başlangıçta söndürülemediğinde ve tahliyeye karar verildiğinde önceden planlı ve organize bir tahliyenin kıymeti hiçbir şey ile ölçülemez. Binanın tahliye edilmesini gerektiren şartlar gecikmeden görülerek tahliyenin başlatılması gerekmektedir. Tahliye kararının gecikmesi telafisi imkânsız kayıpları beraberinde getirebilir. Yangını ilk gören çalışan veya vatandaş yangını uyarı butonları ve sair yollarla ihbar ve alarm vermesi gerekir. Sonra en yakın uygun söndürme cihazı ile söndürme çalışması yapması gerekir. Sıvı ve gaz yangınları hariç genelde yangının başlangıcındaki ilk bir dakikada sivil imkânlarla yangına müdahale edilebilmektedir. Buna göre tüm çalışanların ve vatandaşların söndürme cihazlarının kullanılmasını öğrenmesi gerekmektedir.

  • YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ

    Yüksekte Çalışma Eğitimi: Bir kimsenin adımını atarak çıkamayacağı yerler “yüksek” olarak kabul edilir. Yüksekte yapılan çalışma ise kişinin bulunduğu referans seviyesinin üzerinde, sağlık ve güvenlik açısından tehlike oluşturabilecek durumda yapılan çalışma biçimleridir. Yükseklik kavramı göreceli olup kişiden kişiye değişmektedir. Bir insanın denge noktası 2. bel omurudur. Literatürde, çoğunlukla bel hizasını geçen yerler yüksek olarak kabul edilmektedir. Ortalama bir insanın boyundan daha uzun yerler yüksek yerler, böyle yerlerde çalışmak da yüksekte çalışmaktır. Yüksekten düşme riski ise, birisinin seviye farkı nedeniyle düşerek yaralanma riskidir.

  • MOBİL SAĞLIK HİZMETLERİ

    20.06.2012 tarihli 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler uyarınca çalışanların sağlık muayenelerinin ve taramalarının yapılması yasal bir yükümlülük halini almıştır. Kurum içi çalışanların işe giriş sağlık raporlarının ve sağlık taramalarının işe başlama tarihinden itibaren kayıt altında tutulması ve periyodik olarak tekrarlanması kuruluş için bir zorunluluktur. Mobil Sağlık Aracımız ile firmanıza geliyor, işyeri hekiminizin talep etmiş olduğu tahlil ve tetkikleri iş kaybınızı en aza indirerek en ekonomik şekilde yapıyor ve alfabetik sıraya dizilmiş sonuçlarınızı taahhüt edilen termin süresinde klasör halinde teslim ediyoruz.

Telif Hakkı. Tüm Haklar Saklıdır. ©2017 Muğla Genç Hekim